spaggeti bolognese tomato puri Bella
Resepi spaggeti bolognese tomato puri yang sedap dan simple.
πBahan2:
π1 tin tomato puri
π3 biji tomato masak ranum( potong dadu kecik2)
πDaging cincang (perap 10minit dgn oregano, parsley, black paper kisar kasar.)
πBawang holand 2biji (sedang) -ptong dadu kecik2
πSusu sejat
πMentega
πGaram n gula scukup rasa
Steps:
πCairkan 3sudu mentega dlm kuali (kuali dalam@ periuk)
πMasukkan bawang holand. Tumis sampai naik bau(jgn terlalu lama, jgn sampai lembik)
πMasukkan daging cincang. Biar tercampur rasa bawang @ hingga daging dh pink2 nak masak.
πmasukkan tomato puri, kasi masuk rasa, serap sebati. Tambah garam dan sedikit gula.
πmasukkan tomato puri, kasi masuk rasa, serap sebati. Tambah garam dan sedikit gula.
πmasukkan air (setengah hingga 1 tin)
π masukkan susu sejat (agak2 warne dah cantik)
π masukkan susu sejat (agak2 warne dah cantik)
πmasukkan tomato.
πtambah lagi herbs oregano n parsley. Bagi cukup rasa.
πkalau xcukup masam, tambah sos tomato jgk.
π‘Do try and error.
π‘Biar ada rasa masam dan herb.
π‘Letak air sikit2 mengikut kepekatan yang anda suke. sukat guna tin tomato puri.
π‘Lagi lama reneh, lagi masuk rasa herb tu.
π‘pastikan daging dan bawang sebati,supaya hilang rase mnyk dri daging
π‘Jom share π
π‘Biar ada rasa masam dan herb.
π‘Letak air sikit2 mengikut kepekatan yang anda suke. sukat guna tin tomato puri.
π‘Lagi lama reneh, lagi masuk rasa herb tu.
π‘pastikan daging dan bawang sebati,supaya hilang rase mnyk dri daging
π‘Jom share π
Comments